Mat

Bittes Äppelpaj


Nej det är inte mitt recept som man skulle kunna tro. Jag är ju med i tävlingen 100saker hos Bredbandbandsbolaget där jag är med och tävlar om resa för 10tusen eller 1 av dom 9 Ipad air som finns i potten.

En uppgift är att palla äpplen och göra äppelpaj, själva äppelbilden var fixad så nu behövde jag hitta ett gott recept. Jag har aldrig gjort äppelpaj eller knappt ätit det men det här receptet verkade gott.
 
Och ja det var inte bara gott utan brutalt supermegagott! Älskar den knäckiga toppen.
 
Recept

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  • 6 äpplen (à 130 g)
  • 150 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
  3. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
  4. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.
Jag hällde även på kanel över äpplena och det blev supergott.
Betyg 5 av 5 Det kan inte bli godare.
Jag använde mig av Granny Smith.